Baba-mama-dolgok

Tanácsadó kismamáknak,leendő anyukáknak.

Tartalom

Címkefelhő

Time

Friss topikok

  • Halápi Tímea: Oké, tudom, hogy minden baba más és más, és hogy nem lehet őket összehasonlítani, de a 11 hetes lá... (2011.05.24. 22:07) A baba fejlődése
  • Vacak Szerv: Nem jelenik meg a hozzászólásom... (2011.01.26. 13:58) Amit a fitymáról feltétlenül tudni kell...
  • doribaba88: Elnézést,az elsőnél kilépett a gépem az oldalról,és azt hittem nem lett elküldve a komment.Törölni... (2011.01.19. 13:37) Vegetarianizmus
  • Tomivagyok: Ha esetleg tudok segíteni (akár csak egy embernek is) ezzel a weboldallal, és spray-vel, akkor már... (2010.03.31. 23:10) Szex a terhesség alatt

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ételreceptek

Terhes torna:Gyakorlatok

2009.10.29. 06:14 - M.Monica

Címkék: torna terhestorna

Mellkas

 

Mindkét karod tedd a háta mögé úgy, hogy a kezek a lapocka magasságában találkozzanak. A tenyereid fordítsd egymás felé és amennyire csak tudod, közelítsd őket egymáshoz. Eközben emeld fel a fejed és próbáld 20 másodpercig benntartani a levegőt, majd ismét nyugodtan, folyamatosan lélegezz. 5-ször ismételd.

 

 

Mellizomerősítő

 

Ülj törökülésben, karod legyen elöl vállmagasságban és mindkét kezed a másik alkart fogja. A kezek csúsztatása nélkül told a két könyököd egymás ellen. Maradj így néhány másodpercig, majd lazítsd el a mellizmodat. 10-15 ismétlést végezz.

 

 

Csípőerősítő

 

Ülj le a padlóra, a hátad egyenesítsd ki, vagy támaszd a falnak. Tedd össze a két talpad, közel a testedhez. Két térded nyomd óvatosan a kezeddel a padló felé. 10-15 ismétlést végezz.

 

Csípőlazító és hasizomerősítő

 

Állj egyenesen. Helyezd a testsúlyod a bal lábadra, a jobb lábad kinyújtva lendíts előre és hátra. Közben a hátad tartsd egyenesen, és ügyelj arra, hogy mindkét lábad nyújtott maradjon. 5-10 ismétlést végezz.

 

 

Karok és vállak

 

Ülj törökülésben. Emeld fel a jobb karod, majd ejtsd a hátad mögé. A hátad mögé nyúló bal kezeddel fogd meg a jobb kezed és húzd lefelé 20 másodpercig, majd lazítsd el az izmaidat. 5-10 ismétlést végezz.

 

 

Háterősítő

 

Négykézlábállásból nyújtsd ki a bal kezed és a jobb lábad (ügyelve arra, hogy a kinyújtott kéz a háttal és a kinyújtott lábbal egyenes vonalat alkosson) és maradj így 5 másodpercig. Folytasd a gyakorlatot a másik kéz és láb kinyújtásával. 5-10 ismétlést végezz.

Tegyél széket a falhoz, és tedd a kezeid a háttámlára! Állj kicsit nagyobb, mint csípő-szélességű terpeszbe, térdeid enyhén kifelé! Az egész talpad legyen a földön, guggolj le, a feneked legyen minél közelebb a földhöz, de csak amennyire kényelmes. A térdeid ne legyenek hátrébb, mint a lábujjaid! Maradj így 10-15 másodpercig, majd lassan helyezd át a testsúlyod a lábujjaidra, és állj fel a széket támaszul használva! Ismételd 2-3-szor! Minden héten 15 másodperccel tovább maradj lent, amíg nem tudsz 3 percig egyfolytában guggolni! Ez a gyakorlat a csípő, a térdek és a fenék rugalmasságát, erejét növeli.

Ülj a földre és tegyél a hátad mögé nagy párnákat! Feküdj úgy, hogy a fejed és a vállad magasabban legyen a hasadnál! Húzd fel a térdeidet, talp a földön. Fogj egy törölközőt a jobb combod köré! Tedd a bal bokádat keresztbe a jobb combodon és a bal térded nyomd kifelé, amíg kényelmes! A törölköző segítségével lassan emeld föl a jobb lábad a földről a mellkas felé, amíg enyhe húzódást nem érzel a bal csípődben. Maradj így 5-10 másodpercig! 3-szor 5 ismétlést csinálj mindkét lábra! Háton fekve hajlítsd be a térdeid, emeld fel derékszögben az egyik lábad, majd engedd vissza! Ezután a másik láb következik. Ismételd a gyakorlatot tízszer!

Állj négykézlábra! Mély belégzésnél homoríts, kilégzéskor domboríts, hajtsd le a fejed! Ismételd a gyakorlatot tízszer!

 

A medencében

 

Az úszás az egyik legjobb testedzés, de különféle gyakorlatokat is végezhetsz a vízben. A térdig érő vízben gyaloglás jól megdolgoztatja a láb- és combizmokat.

 

Visszerek ellen

 

Háton fekve lábakat behajlítva fekszünk. Felemeljük a jobb lábat kinyújtva és a lábfejjel "bólogatunk". Aztán a bal lábbal is. Ismét a jobb lábat nyújtjuk ki a plafon felé, majd bokakörzést végzünk. Bal lábbal is ismételjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-mama-dolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr651651311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása