Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Baba-mama-dolgok

Tanácsadó kismamáknak,leendő anyukáknak.

Tartalom

Címkefelhő

Time

Friss topikok

  • Halápi Tímea: Oké, tudom, hogy minden baba más és más, és hogy nem lehet őket összehasonlítani, de a 11 hetes lá... (2011.05.24. 22:07) A baba fejlődése
  • Vacak Szerv: Nem jelenik meg a hozzászólásom... (2011.01.26. 13:58) Amit a fitymáról feltétlenül tudni kell...
  • doribaba88: Elnézést,az elsőnél kilépett a gépem az oldalról,és azt hittem nem lett elküldve a komment.Törölni... (2011.01.19. 13:37) Vegetarianizmus
  • Tomivagyok: Ha esetleg tudok segíteni (akár csak egy embernek is) ezzel a weboldallal, és spray-vel, akkor már... (2010.03.31. 23:10) Szex a terhesség alatt

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ételreceptek

Szex a terhesség alatt

2010.01.05. 22:45 - M.Monica

Címkék: szex szex terhesen szex terhesség alatt

 

Az egészséges terhes nők többsége, minden gond nélkül folytathatja szexuális életét egészen a magzatvíz elfolyásáig, vagy akár a szülés kezdetéig. A szeretkezésnek semmilyen káros hatása nincs a babára nézve. A magzatvíz és az anyaméh erős izmai óvják a babát, míg a méhnyakat lezáró nyákdugó távol tartja a fertőzéseket.

 

Bizonyos esetekben azonban szükség lehet az aktus kivitelezésének módosítására, vagy teljes felfüggesztésére a terhesség adott időszakában, vagy egészében. A védőnő vagy a nőgyógyász tudatni fogja veletek, ha esetleg olyan komplikáció merülne fel a terhesség folyamán, mely a szexuális érintkezést nemkívánatossá tenné. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan beszélj kezelőorvosoddal.

Milyen a házasélet terhesen?

 

A legtöbb nő véleménye szerint más, esetenként kellemesebb érzések kísérik az együttléteket a terhesség alatt. Persze a vélemények nem egységesek, de nézzük csak, miről is van szó!

 

Alapvetően igaz, hogy a medencetáji részen állapotosan, a véráram intenzívebb, mely a nemi szerv vérbőségével párosul. Ennek következtében az érzékelés sokkal fokozottabb, ráadásul terhesség idején a hüvely is nedvesebb, ami tovább fokozhatja az élmény minőségét.

 

Vannak, akik nem örülnek a változásoknak, és a vérbőség miatt jelentkező telitettség-érzetről panaszkodnak, vagy alhasi görcsöt kapnak közvetlenül a szeretkezés után. Meg kell említeni a mellet is, ami ilyenkor feszesebb, és sokkal érzékenyebb (különösen az első trimeszterben). Kategóriákat ronthat a házasélet minőségén, ha nem vigyázunk rá.

 

Mindenképp jelezd a partnerednek, ha valamit kellemetlennek érzel, még akkor is, ha az terhességed előtt hozzátartozott szeretkezéseitek repertoárjához. Ha netán úgy érzed, hogy rá vagy hangolódva a dologra, de mégsem élvezed az együttlétet, próbálkozzatok más technikákkal, mint például kölcsönös örömszerzéssel, orális kielégítéssel, vagy önizgatással. Kísérletezzetek bátran, próbáljátok összehangolni, és élvezhetőbbé, feszültség-oldóvá tenni az együttléteket.

 

Azt azért ne feledjük el, hogy itt inkább a fizikai intimitáson van a hangsúly, így ha nincs is kedved a házasélethez, vagy ha a nőgyógyászod tiltott el tőle; a csók, az ölelés, vagy a simogatás mindig kéznél van, ráadásul legalább olyan kellemes érzést tud nyújtani.

Normális-e, hogy amióta terhes vagyok, egyszerűen nincs kedvem hozzá?

 

Elég nagy az eltérés a kismamák véleménye között azon a téren, hogy kinek mikor jött meg a kedve a házasélethez terhessége idején. Egyes nők libidója emelkedhet, míg mások teljesen érdektelenek maradnak a téma iránt. Vannak olyanok is, akiknek szexuális étvágya annak függvényében ingadozik, hogy éppen milyen a közérzetük testileg és lelkileg.

 

Az első trimeszter idején többnyire a fáradtság, kedélyingadozás és émelygés az, ami elveszi a kedvedet. Egyáltalán nem szokatlan, hogy belemerülsz a fizikai és érzelmi változások tengerébe. Ne aggódj, a második trimeszterben, amikor a kimerültség és az émelygés már alábbhagy, a libidód visszatér.

 

Az sem szokatlan, hogy a terhesség utolsó egy-két hónapjában, a nők igénye a házaséletre némileg csökken. Addigra már túl nagynak érzik a pocakjukat, kimerültebbek, és már csak a szülésen jár az eszük.

 

Mindenképp tudasd a pároddal érzéseid. Nagyon fontos, hogy nyílt párbeszéd legyen köztetek, és amennyire csak tudjátok, támogassátok egymást ezekben a változásokkal teli, nehéz időkben.

Fog-e változni partnerünk a szexet illetően?

 

A legtöbb férfi a terhesség alatt ugyanolyan kívánatosnak tartja párját, mint korábban, sőt egyesek még jobban vonzódnak ilyenkor feleségükhöz. Sajnos azonban ennek az ellenkezője is előfordul.

 

Különböző okok állhatnak amögött, ha a férfi párja terhessége alatt, egy időre elveszíti érdeklődését a szeretkezés iránt. A szülővé válás okozta gondterheltség, az állandó feszültségek, mind-mind negatívan befolyásolhatják a partner szexuális vágyát.

 

A férfiak leggyakoribb félelme mégis az, hogy a közösülés árthat a babának. Ilyen esetben érdemes őt a legközelebbi vizsgálat alkalmával magunkkal vinni a nőgyógyászhoz, és az orvossal közösen elbeszélgetni erről a témáról.

 

Osszátok meg egymással a félelmeiteket, aggályaitokat, vágyaitokat és szükségleteiteket. A nyílt beszéd segít elkerülni a feszültségeket, lehetővé teszi, hogy jobban élvezhessétek egymás társaságát, és segít bensőséges viszonyt kialakítani attól függetlenül, hogy szeretkeztek-e egymással, vagy sem.

Biztonságos-e az orális szex a terhesség alatt?

 

Többnyire igen. A nyelvmunkával egyáltalán nincs gond, viszont a partner semmiképpen se fújjon bele a hüvelybe! Ugyanis a levegő vaginába préselése, fújása, légembóliát okozhat (légbuborék kerülhet a véráramba). Kicsi az esélye, de nagyon komoly baj származhat belőle.

 

Azt mondanunk sem kell, hogy ha netán partnerünk szája herpeszes, kerüljük az orális szexet. A harmadik trimeszter idején még akkor is kerülendő az örömszerzés e formája, ha pillanatnyilag nincs tünete partnerünknek, de már volt herpesze élete során.

Hogyan védekezzek a szexuális úton terjedő fertőzésekkel szemben?

 

Amennyiben nem egy kölcsönösen monogám kapcsolatban élsz, célszerű felhagynod a szexszel, terhességed idejére. Ellenkező esetben, legalább a gumióvszer használatához ragaszkodj!

Melyik pozitúra a legkényelmesebb?

 

Ahogy a pocak növekszik, egyre nehezebb lesz kényelmes pózt találnotok. Például a közkedvelt misszionárius póz válik majd a legkomplikáltabbá a terhesség előrehaladtával. Az első trimeszter után, a partner mindenképp tartsa meg felsőtestét a pocakod fölött, ne nehezedjen rád, és tegyetek párnát a feneked alá.

Íme néhány kreatív javaslat:

 

*

Lovagló póz a fekvő partneren. Ilyenkor nincs terhelés a pocakon és a behatolás mélységét is tudod szabályozni.

*

Lovagló póz az ülő partneren. Erős szék szükségeltetik.

*

Oldalfekvős póz, a partner hátulról hatol be. A terhesség előrehaladtával, a mély behatolás kellemetlen lehet. Ez a póz segít elkerülni azt.

*

Oldalfekvős póz szemből. A hátad támaszd meg, egy párnával tompítva. A partner testsúlya ebben a pózban sem veszélyezteti a pocakot.

*

Kutya póz. Magáért beszél, a partner hátulról hatol be.

*

Elfordított csípő póz. Féloldalt fekve fordítsd el a csípőd felhúzott lábakkal úgy, hogy a partnered hátulról hozzád férjen. Lehetőleg támassz ki a lábaddal, és használjatok párnát is.

 

Milyen esetekben forduljunk azonnal orvoshoz?

 

A hasi görcs megjelenése szeretkezés közben vagy orgazmus alatt és után, normális jelenség, de ha nem múlik el néhány percen belül, vagy esetleg egyéb fájdalmat érzel, netán vérzel, akkor azonnal keresd fel nőgyógyászod!

 

Bátran beszélj kezelőorvosoddal, ha valami nem egyértelmű számodra, és bizonytalan vagy; élhetsz-e vagy sem házaséletet a terhesség alatt. Amennyiben megtiltják a szexet számodra valamilyen okból, mindenképp tisztázd, hogy a behatolást, az orgazmust, vagy mindkettőt kerülnöd kell-e szülésig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-mama-dolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr541651376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomivagyok · http://www.genital-herpes-relief.org 2010.03.31. 23:10:25

Ha esetleg tudok segíteni (akár csak egy embernek is) ezzel a weboldallal, és spray-vel, akkor már megérte. páromnak ez bevállt.

www.genital-herpes-relief.org

szép napot
T.


süti beállítások módosítása